Атака на музей Києва + СВЯТО СВИНЕЙ в Миргороді + новий шедевр "Весёлого Песца"

14 жовтня 2011, 15:58

Усі читачі цього блогу вітаються зі святом Покрови Пресвятої Богородиці!

___________________________________

Новий шедевр від кабаре "Весёлый ПесецЪ" ТУТ:



___________________________________

Щодо знищення Музею історії Києва.

Сьогодні був продовжений тиск на працівників Музею історії Києва – на виконання неправового наказу щодо виселення музею та ін.

Був екшен, але до силового протистояння сьогодні, слава Богу, не дійшло.

Але зараз очікується нова атака на будинок Петра I.

___________________________________



ЗАВТРА В МИРГОРОДІ ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ВІДБУДЕТЬСЯ УНІКАЛЬНЕ СВЯТО – СВЯТО СВИНІ ТА СВИНАРСТВА, КУДИ ЦЕЙ БЛОГ ЗАПРОШУЄ УСІХ-УСІХ БАЖАЮЧИХ!


Павло Хорольський

Свято українського шлунку у Миргороді

В Україні останнім часом вистачає фестивалів українського духу. У Миргороді вирішили піти іншим шляхом – проводять фестиваль шлунку – а точніше фестиваль свинини "Свято миргородської свинні". На батівщині Гоголя вважають, що де як ну в Миргороді проводити фестиваль свинини.

Батьківщиною української свині, як стверджують науковці, є саме Полтавщина. офіційно товарне свинарство тут розпочалося з 1865 року, коли було створене Полтавське товариство сільського господарства. Тоді полтавські селяни вирощували неплідні породи довгошерстих свиней. В Англії на той час вже вивели велику білу йоркширську свиню. Тож у 1893-1894 роках власним коштом товариство організувало порівняльну відгодівлю йоркширських і місцевих свинок та дійшло висновку, що в умовах Лісостепу найкраще – помісь цих порід. По українській лінії миргородська ряба – єдиний нащадок селянських коротко та довго вухих свиней, що ще на початку 20 століття розводилися селянами.



Миргородська свиня виявилася настільки смачною (бо росте на зелених кормах – свиней випасають), що нею зацікавились у Європі. У 1920-х роках англійське представництво в Радянському Союзі ініціює будівництво беконових фабрик (пізніше було створено ТОВ "Бекон УРСР"). Виробництво знаходилося у Полтаві на місці нинішнього м'ясокомбінату. В асортименті підприємства був досить широкий вибір продукції: бекон, солоні окости, солоні язики, жир харчовий. Експорт цих продуктів був прибутковим, тому згодом відкрили другу беконну фабрику у Кременчуці, а невдовзі – і в інших містах України. Кажуть, що кошти від торгівлі беконом ішли навіть на будівництво Дніпрогесу

Незважаючи на те, що сало саме Миргородської рябої породи вражаться еталоном, порода переживає не кращі часи – у великих господарствах не готові випасати свиней, тому завозять західних, які вирощують на штучних кормах.

Як наслідок, українці можуть забути смак справжнього миргородського сала і мяса. Щоб цього не сталося у Миргороді 15-16 жовтня на центральному стадіоні розкладуть багаття та мангали і будуть готувати 7- страв з мяса миргородської рябої свинні. І як це прийнято на Полтавщині – де виготовлення ковбас та страв з свіжої свинини завжди свято – будуть танцювати, співати, ярмаркувати. Міські мешканці, що рідко бачать свиней – зможуть побачити декілька порід свиней і перегони поросят. Обіцяють козацькуй куліш за давніми рецептами.

Фестиваль вже не дає спокою українським вегетаріанцям, які пообіцяли приїхати у Миргород зірвати фестиваль. Організаторам довелося відмовитися від конкурса жилувальників, що особливо дратував вегетаріанців. Хоча й без нього програма виглядає насиченою, свиноїди можуть зареєструватися для участі у встановленні національного рекорду – поїдання 70 страв з свинини.

До речі, проведення фестивалю у Миргороді змогло об'єднати місто – так як пояснив мені один знайомий, що традиційно готує шашлик на Сорочинський ярмарок – домовилися шашлик дорожче 20 грн за 100 не ставити – краще більше продати, готують й відому миргородську свину ковбаси у горщику під смальцем.

Павло Хорольський

powered by lun.ua
Коментарі — 6
voiks _ 15.10.2011 01:24
IP: 46.119.99.---
"Весёлый ПесецЪ"

http://s017.radikal.ru/i417/1110/f5/0ea1da43ea6c.jpg
Витя огорчился:)
Breda _ 15.10.2011 00:00
IP: 93.73.193.---
Прикольні ці миргородські рябі свині... як собаки.
Дивилися якусь екологічну передачу про органічне твариництво – так там спеціалісти рекомендували любу породу свиней випасати (навіть небеконні) причім не менше року – це значно покращує смак.
globerto _ 14.10.2011 18:00
IP: 176.8.65.---
Baba Porazka:
Polissia:
Яке варварство. Навіщо ви ще й фотографію маленьких поросят помістили? Кому воно потрібне, це "поїдання 70 страв з свинини"? Невже нама чого їсти крім беззахисних тварин?
Мені потрібне. Свинячий язик – це сила! А якщо вам кефір більше подобається, то нема чого свої смаки іншим нав"язувати.
дупа вам, бабцю, до вподоби якого-небудь вищєсідящєго ригоанала...
а писец, он таки да, но "невеселый", однако...
talka _ 14.10.2011 16:45
IP: 46.98.12.---
Днепр-КВН – спасибо, земляки!
Polissia _ 14.10.2011 16:21
IP: 67.58.216.---
Яке варварство. Навіщо ви ще й фотографію маленьких поросят помістили? Кому воно потрібне, це "поїдання 70 страв з свинини"? Невже нама чого їсти крім беззахисних тварин?
Нанавиджу захланних людей. Коли ж вони вже одне одного почнуть їсти?
Daniel I _ 14.10.2011 16:13
IP: 95.134.80.---
Вегетарианцы – конченные дебилы!
Корупція1296 Україна та Європа1068 Aтака Путіна1189 тітушки19 Уряд реформ392
АВТОРИЗАЦІЯ І ВХІД ДЛЯ АВТОРІВ


УвійтиСкасувати
Якщо ви новий читач, будь ласка, зареєструйтесь
Забули пароль?
Ви можете увійти під своїм акаунтом у соціальних мережах:
Facebook   Twitter